Cadeautjes

Nee er was niemand jarig, dus geen cadeautje met een papiertje en een strik. Een cadeautje in de vorm van een compliment. Voor onze klas niet nieuw om elkaar bewust te maken van elkaars kwaliteiten, maar deze vorm hadden we nog nooit uitgevoerd. Wat is er nou mooier om zomaar een compliment te ontvangen, aanvaarden en alleen maar dankjewel te hoeven zeggen. Het was een kwartier doodstil in de klas en iedereen ging naar huis met een prachtig cadeau.

Buiten gym!

Wat is er nou leuker dan met alle kleuters buiten gymmen in het zonnetje?

Lentevogels

Speciaal voor deze prachtige lente hebben wij deze vrolijke vogels gemaakt!

Kinderboerderij

Wat waren het gezellige middagen! Gisteren ging 1/2b naar Stadsboerderij de Vosheuvel en vandaag was 1/2a aan de beurt.

We hebben genoten van de zon, de geitjes, de lammetjes en alle andere leuke dieren.

Techniekles

Bouw een stevige constructie met kikkererwten en cocktailprikkers, dat was de opdracht. Wat een bijzondere objecten hebben de kinderen gemaakt. Het is het kijken in groep 6 waard!

Schoolreisje naar Schateiland Zeumeren

Samen met groep 3 op schoolreis naar Schateiland Zeumeren. Goud en zilverstukken zoeken in het zand of water, springen op de trampolines, verstoppen in het doolhof of een digitale kennisquiz. Er was voor ieder wat wils. Wat een ontzettend leuke dag was het!

Afsluiting landenproject Mexico

3 weken lang stond het land Mexico centraal in groep 4. We hebben er over gepraat, gezongen, geknutseld, getekend, gedichten over gemaakt en filmpjes over gekeken. Wij zijn inmiddels een stuk wijzer geworden over dit prachtige land.

Landenproject

We zijn al twee weken druk bezig met een landenproject in de hele school. Onze groep werkt over Nederland en Belgi. Dat betekent veel lekkere gekleide frietjes, tulpen, molens en natuurlijk wafels bakken en proeven! Donderdag hebben we een tentoonstelling voor alle ouders om onze kunstwerken te komen bewonderen.

Welke kwaliteit past bij de ander

Een prachtige les over luisteren en naar elkaar kijken.
Hoe zie jij de ander, waar is de ander goed in en vooral, waarom vind je dat?
Wat een mooie gesprekken vonden er plaats.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is….

…. waar kijk jij naar, wat is jouw doel?

Programmeren

Winter in groep 8

Groep 8 on ICE!

Techniekcircuit – kerstster

Rennend werkwoordspelling oefenen

Kerstdiner

Techniekcircuit

Meandertheater

Wat zijn we er druk mee geweest. Het Meandertheater van groep 4 met als thema ‘groeien’. Groeien in de breedste zin van het woord; je wordt langer, je ontwikkelt je talenten, je denkt na over later, leert een andere taal, maar ook groeien in de natuur en op een podium durven staan terwijl iedereen vol verwachting naar je kijkt. Wat een kanjers in groep 4. Wat zijn jullie alleen dit schooljaar al onwijs gegroeid!!!
De juffen zijn trots op jullie.

Schoolschaatsen

Wat hebben we het leuk gehad, schaatsen op de schaatsbaan bij Emiclaer. Wat een talenten hebben we weer ontdekt!
Dankjewel ouders voor jullie hulp, ouderraad voor de heerlijke chocolademelk na afloop en BIK voor het toekennen van het buurtbudget, waardoor we een onvergetelijke ochtend hebben gehad.

Tijdschriftkunst

We kregen van de juf een halve bladzijde uit een tijdschrift. Deze had zij opgeplakt op een wit vel. De andere helft van de bladzijde hebben we niet gezien. We moesten de tekening dus afmaken en kijk …het is ons aardig gelukt.

Knuffeldieren

Wat vinden jullie van onze knuffeldieren? We konden helemaal los met lapjes, knoopjes, wol en zelfs met echte wol.Dekartonnen vormwerd beplakt met verschillende stukjes stof. We hebben zelf de knoopjes er op genaaid. Je kunt ze in het echt bewonderen in de vitrinekast bij groep 5.

Herfst

We zijn nu al een aantal weken in groep 5.Er wordt hard gewerkt, veel geleerd en ook wel gelachen. De herfst heeft zelfs voor de vakantie al op allerlei manieren de klas gevonden.Het begon al met de experimenten rond schimmels, dit was helaas ook te ruiken in de klas. Het vinden vansporenvan de paddenstoel. Hetzelf paddenstoelen kleien en daarna vielen de bladeren ook nog eens naar beneden. Het werd verder ook behoorlijk eng door de Kinderboekenweek. Spinnen in een web, op de vensterbank, monsters op het raam. Gruwelijk Eng, brrrr. En als nog niet genoeg was werd er op de gang ook nog een kattenfeest gevierd.

Kuddes knutselen

De leerlingen hebben kuddes geknutseld. Ritme en herhaling. Een mooie oefening en leuke, verrassende, creatieve resultaten!

GROEP 7 in pyjama

Als beloning heeft groep 7 ervoor gekozen om een dag in pyjama naar school te komen. Van pyjama tot huispak. Het kwam allemaal voorbij. En de kinderen van groep 7 weten hoe het hoort. Ook met deze kleding aan, ga je gewoon serieus verder werken binnen het crea-circuit! Een groep om trots op te zijn.

Inspectiebeoordeling

Het basisonderwijs wordt door de inspectie gecontroleerd. Zo ook wij. Wat de inspectie van ons vindt, vindt u hier.