Bibliotheekbezoek groep 3

Op maandag 9 februari heeft groep 3 een bezoek gebracht aan de vernieuwde bibliotheek in Hoogland.

Na een korte wandeling vanuit school waren we er om 9.00 uur. Daar werden de kinderen al verwacht.

Ze mochten op een leuke plek met gekleurde krukjes, bankjes en tafeltjes gaan zitten. Daar kregen de kinderen uitleg over wat ze die ochtend gingen doen. Er werd een prentenboek voorgelezen, daarna volgde een speurtocht met een vragenblad door de bibliotheek. Tussen alle boekenrekken waren opgeplakte vragen verstopt. Erg spannend en uitdagend voor de kinderen. Staand tegen de muur en zelfs liggend op de grond schreven ze hun gevonden antwoorden op. Na de speurtocht volgde er nog een letterspel in de kring.

Na afloop mochten ze zelf een bibliotheekboek uitzoeken, laten afstempelen en mee naar school nemen. Het was een leuke en leerzame ochtend.