Ik lees een tafel

Groepen 3 en 4 bezochten donderdag 5 februari een humoristische, beeldende voorstelling over taal. De voorstelling vond plaats in het Theater Onze Lieve Vrouw. Met dank aan de “auto-ouders”, die ons veilig en gezellig heen-en-weer brachten.

Via YOUTUBE zijn er fragmenten van deze voorstelling te zien. Er leuk om samen met de kinderen te kijken.

“Abel krijgt een kado voor zijn verjaardag.
Hij pakt het uit. En dan is het stil.
Abel wil wel iets zeggen, maar hij vindt de woorden er niet voor.
Dus Abel gaat op zoek,naar woorden, naar zinnen.
En dan is Zola daar ineens.

‘Ik lees een tafel’ is een theatrale zoektocht naar letters, nieuwe betekenissen, moeilijke woorden, rare zinnen en synoniemen. De kinderen worden aan het denken gezet: hoe zou het zijn als een boek een tafel heet? Een voorstelling over taal die aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Tijdens de voorstelling komen we in de kleinste bibliotheek van de wereld, waar ezelsoren verplicht zijn en je de meest bijzondere boeken vindt.”

ik-lees-een-tafel Theatergroep-Koeterwaals-Ik-lees-een-tafel-5+-c-Henry-Krul-20-kopie-670x450