Mondriaan

Woensdag 8 oktober hebben de leerlingen van groep 6 een bezoek gebracht aan het Mondriaanhuis in het centrum van Amersfoort. Om 9.15 kregen de kinderen in 3 groepen een prachtige rondleiding door het geboortehuis van Mondriaan. Zijn appartement in Parijs is nagebouwd in het huis en ook de levensloop van Piet Mondriaan is uitvoerig besproken. Aan het einde mochten de kinderen ook de huidige tentoonstelling “Voelen, ruiken, zien en horen”  bezoeken, dat bracht hilarische situaties op waarbij verstoppertje tussen de prachtige zijde doeken het hoogtepunt was.
Eenmaal terug op de begane grond was het spelen met LEGO een welkome toegift. Om 11.00 waren de kinderen weer terug in de klas, waar ze nog even hebben nagenoten van de gezellige en leerzame ochtend.