Dit wordt ’n kleurrijk schooljaar

In deze tijd van Facebook en Twitter, tablets en smartphones, is een goede online aanwezigheid essentieel voor een basisschool. En natuurlijk gaan wij graag met onze tijd – én onze leerlingen – mee. We waren daarom ook direct enthousiast toen een groep fanatieke ouders ons benaderde om een nieuwe website voor OBS De Meander te ontwikkelen.

Ouders

Ieder zijn vak! En laten we eerlijk zijn, websites ontwerpen en beheren is niet direct een hoofdvak van ons team. Het afgelopen jaar werd de website dan ook niet goed bijgehouden en werkte hij vaak niet goed. Reden voor een groep ouders om de koppen – en vaardigheden – bij elkaar te steken en hier eens iets aan te gaan doen. En je kijkt nu naar de eerste resultaten van hun inspanningen: een prachtige nieuwe website!

nieuw logo OBS De Meander

Maar dat is nog niet alles. Tijdens het ontwerpen van de nieuwe website hebben ze ook het logo van OBS De Meander onder handen genomen. Want dat kon ook wel wat meer kleur en een moderner jasje gebruiken. En het moet gezegd: we zijn ontzettend trots op ons nieuwe logo. Het ziet er niet alleen prachtig uit, er zit ook een mooi verhaal achter. Zo zie je een “meanderende” weg die naar een silhouet van ons schoolgebouw loopt. Daarachter ligt de toekomst in de vorm van een zon, waarvan de stralen staan voor de 8 “jaren” die leerlingen op onze school doorbrengen. Iedere groep heeft nu dus zijn eigen kleur!

Begin

En dit is nog maar het begin. De komende maanden zal de website langzaam worden uitgebreid met nieuwe functies en onderdelen. En binnenkort zullen we ook actief zijn op facebook, zodat gebruikers daarvan de laatste nieuwtjes en berichten ook via hun “timeline” kunnen volgen. Dat dit allemaal stapje voor stapje gebeurt is niet vreemd, als je bedenkt dat het allemaal avond- en weekendwerk is voor de ouders die erbij betrokken zijn.