REACTIE VAN EEN OUDER

N.a.v. onze thema-avond PBIS ontvingen wij de volgende reactie:

Deels vanuit interesse, deels vanuit een licht schuldgevoel dat ik maar beperkte inzet toon op de school van onze 3 kinderen meld ik mij op woensdagavond 11 oktober om 19.30 voor een thema-avond over PBIS. PBIS staat voor Positive Behavioral Intervention Support, een manier om met name gewenst gedrag positief te bekrachtigen. Anderhalf uur later sta ik met een energiek gevoel weer buiten de deur. Het leuke van PBIS is dat door het positieve te benadrukken er bij jezelf ook veel meer positiviteit ontstaat. Door het positieve te benadrukken, binnen een sociale context, kijken de kinderen naar elkaars gedrag en heeft dit een corrigerend effect. De combinatie van een positieve houding naar een kind en toch een corrigerend effect was voor mij een echte eye-opener. Ik denk dat ik hier ook in ons eigen gezin veel aan ga hebben. Het energieniveau nam ook toe door de bevlogenheid van Joop, Sander & Marloes over dit systeem en hoe ze vanuit passie en liefde voor onze kinderen hierover kunnen vertellen. Gedurende de avond was er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan & hebben we zelf een pictogram uitgekozen om te gebruiken binnen het eigen gezin. Een bijzonder geslaagde avond. Ik heb er geen spijt van dat ik hier mijn agenda voor heb vrijgemaakt! Bedankt Joop, Sander en Marloes!