Terug naar de Middeleeuwen

Wij zijn 19 april naar de Middeleeuwse boerderij geweest op het landgoed Schothorst, om daar een ochtend te leven zoals de mensen dat in de Middeleeuwen deden. We werden daar vriendelijk ontvangen door boerin Driette, gekleed in Middeleeuwse kleding.

We zijn eerst binnen in de boerderij om het vuur gaan zitten en daar heeft de boerin ons verteld wat wij deze ochtend gingen doen. Het was in circuit vorm met de volgende onderdelen: graan malen, brooddeeg maken, groente snijden voor de soep, stokken maken voor het brood, het terrein verkennen en als laatste draden maken met een spintol. Er was bij elk onderdeel een moeder om dit te begeleiden.

Het is een boerderij uit de vroege Middeleeuwen en in die tijd konden de mensen op de boerderij helemaal voor zichzelf zorgen.
Na het circuit hing de soep al een tijdje te pruttelen boven het vuur. Zittend om het vuur hebben we eerst onze heerlijke eigengemaakte soep gegeten en daarna stokbrood gebakken. We konden ons zo heel goed voorstellen hoe het in de Middeleeuwen moet zijn geweest.

Het was een leuke, leerzame ochtend!