Hallo! De OR hier!

De OR? Daar hebben jullie vast wel van gehoord. De OR (ouderraad) is zeer actief op de Meander. Maar wat doen we nou eigenlijk? Kort gezegd organiseren of ondersteunen wij vooral de (sport)evenementen, activiteiten en feesten op De Meander. Denk maar aan bijvoorbeeld schoolreisjes/schoolkamp, sportdag, Koningsspelen, zomerfeest, en seizoensfeesten zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen. Feesten waar plezier en ontspanning voorop staan, en waar de kinderen elk jaar weer naar uit kijken, en veel plezier aan beleven.

Help je ook mee?

Op dit moment bestaat de OR uit:

Myrthe van der Riet-Arnoutswaarnemend voorzitter

(moeder van Jasmijn, 8, Ronja, 6 en Tristan, 3)

Lisette van der Eerden-Mooijpenningmeester

(moeder van Madelief, 5 en Feline, 3)

Sieta Ventewaarnemend secretaris

(moeder van Marc, 1/2b en Peter, 3)

Jolanda de Lijster

(moeder van Quint, 8 en Thorben, 6)

Evelien ter Weijden

(moeder van Dylano, 3)

Natalie Dorrenboom

(moeder van Youri, 7 en Isa, 4)

Marloes Scholman – van der Meer

(moeder van Daniël, 1/2a en Pepijn, 1/2b)

Margreet van der Oest

(leerkracht groep 1/2a, 4)

Maar er zijn nog plaatsen vrij! Dus….. vind jij het leuk om mee te doen, of te organiseren en dingen te regelen? Maak jij de school van jouw kinderen een leuke plek om te leren en te spelen? Dan ben je van harte welkom in de OR!

Maar ook als je alleen bij een specifiek evenement wilt helpen, dan horen we graag van je!

Schiet een van ons even aan op het schoolplein, of stuur een mailtje naar:

ouderraad@obs-demeander.nl.

Vacatures in de OR

We hebben nu een waarnemend voorzitter, een waarnemend secretaris en een penningmeester. Maar we zijn op zoek naar mensen die deze rollen willen overnemen! Zo’n rol betekent trouwens niet dat je automatisch ook dingen moet organiseren. De penningmeester hoeft ook niet alle vergaderingen aanwezig te zijn! Voor vragen hierover kunnen jullie terecht bij één van ons of via de mail: ouderraad@obs-demeander.nl.

taken voorzitter, o.a.:

• voorzitten van de vergadering
  • schrijven van het jaarverslag

taken secretaris, o.a.:

• notuleren van de OR vergaderingen
  • ouderhulplijsten verspreiden/verwerken
  • mail van de OR afhandelen

taken penningmeester, o.a.:

• beheren van de financiën
  • bepalen van de begroting en ouderbijdrage
  • erop toezien dat de ouderbijdrage betaald wordt

De penningmeester hoeft overigens niet bij (alle) vergaderingen aanwezig te zijn.