OPEN OCHTEND

Op zoek naar een (nieuwe) school voor uw kind? Kom dan eens langs op onze open ochtend. Dit jaar worden onze open ochtenden gehouden op 23 januari, 27 maart, 24 april en 5 juni. Tijdens deze open ochtend vinden telkens twee rondes plaats. Start eerste ronde is om 09:00 uur, de tweede ronde start om 10:15 uur. U hoeft zich niet aan te melden.
Tijdens de open ochtend wordt u rondgeleid door de school. Startend bij Speelleerplaats De Draakjes (kinderen van 2 – 4 jaar), via de kleuters, naar overige groepen in de school. U hoort informatie over onze school en het circuitonderwijs. Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan PBIS, ons pedagogisch klimaat, waar wij al jaren goede scores mee behalen. Tijdens de rondleiding komt u ook in contact met kinderen die u vanuit hun ervaring vertellen over het circuitonderwijs en de weektaak. Ook uw vragen kunt u stellen. Kortom, u gaat naar huis met heel veel informatie, ook op papier.

Op vrijdag 8 maart doen wij ook mee aan de stedelijke open ochtend. U heeft dan de mogelijkheid tot een vrije inloop. Die dag leiden kinderen u rond, proeft u sfeer en ook dan gaat u naar huis met veel kennis over onze school.

U bent van harte welkom tijdens onze open ochtend(en), wij zien u graag.

Wilt u een keer een individuele afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, dan is dat ook mogelijk. Neemt u daarvoor telefonisch contact op via 033-4562099.

Inspectiebeoordeling

Het basisonderwijs wordt door de inspectie gecontroleerd. Zo ook wij. Wat de inspectie van ons vindt, vindt u via file://sources.localzone/Users$/5004-6396-J.Stas/Downloads/Onderzoek%20bestuur%20en%20scholen.pdf

Maatjesspeelweken

Elkaar leren kennen, zorgen voor elkaar en een samenleving creren waarbij herkenning belangrijk is. Dat doen wij op onze school o.a. door zogenaamde ‘Maatjesspeelweken’. Groepen zijn aan elkaar gekoppeld (telkens 4 jaar verschil) en beleven met elkaar een activiteit. Dit kan zijn in de vorm van met elkaar buiten spelen, samen een knutselactiviteit uitvoeren, samen lezen o.i.d. En dat het effect heeft bewijst zich iedere keer weer. Komen maatjes elkaar in de school (maar ook daarbuiten) tegen, dan is er contact en straalt het plezier van de gezichten af. Verantwoordelijk voor elkaar zijn in optima forma!

REACTIE VAN EEN OUDER

N.a.v. onze thema-avond PBIS ontvingen wij de volgende reactie:

Deels vanuit interesse, deels vanuit een licht schuldgevoel dat ik maar beperkte inzet toon op de school van onze 3 kinderen meld ik mij op woensdagavond 11 oktober om 19.30 voor een thema-avond over PBIS. PBIS staat voor Positive Behavioral Intervention Support, een manier om met name gewenst gedrag positief te bekrachtigen. Anderhalf uur later sta ik met een energiek gevoel weer buiten de deur. Het leuke van PBIS is dat door het positieve te benadrukken er bij jezelf ook veel meer positiviteit ontstaat. Door het positieve te benadrukken, binnen een sociale context, kijken de kinderen naar elkaars gedrag en heeft dit een corrigerend effect. De combinatie van een positieve houding naar een kind en toch een corrigerend effect was voor mij een echte eye-opener. Ik denk dat ik hier ook in ons eigen gezin veel aan ga hebben. Het energieniveau nam ook toe door de bevlogenheid van Joop, Sander & Marloes over dit systeem en hoe ze vanuit passie en liefde voor onze kinderen hierover kunnen vertellen. Gedurende de avond was er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan & hebben we zelf een pictogram uitgekozen om te gebruiken binnen het eigen gezin. Een bijzonder geslaagde avond. Ik heb er geen spijt van dat ik hier mijn agenda voor heb vrijgemaakt! Bedankt Joop, Sander en Marloes!

OPEN OCHTEND

Ook in de maand januari hebben wij weer een open ochtend voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar een school voor hun kind. En wel op woensdag 24 janauri. Er worden die ochtend twee rondes gehouden waaraan u vrij kunt deelnemen. De eerste ronde start om 09:00 uur, de tweede ronde start om 10:15 uur. U hoeft zich niet aan te melden.

Tijdens de open ochtend hoort u meer over onze school, onze manier van onderwijs en ons pedagogisch klimaat. Natuurlijk gaan wij ook de school in. Te beginnen bij ‘voorschool De Draakjes’. Deze vorm van peuterspeelzaal van SKA-kinderopvang is in onze school gevestigd en met hen is een intensieve samenwerking. Van daaruit gaan wij verder kijken in de school en kunt u ook in gesprek met kinderen. Zij zijn uiteindelijk de gebruikers en kunnen u precies vertellen wat zij van onze school vinden. Vergeet dan niet om ook vragen aan de kinderen te stellen, zij beantwoorden ze graag.

OPEN LESSEN EIGEN OUDERS

Openheid vinden wij belangrijk. Daarom organiseren wij ieder jaar open lessen voor eigen ouder(s)/verzorger(s). Dit jaar zijn deze gepland op woensdag 25 en vrijdag 27 oktober aanstaande in de ochtend. Iedere ochtend vinden er twee rondes waarop ouder(s)/verzorger(s) kunnen intekenen. De lessen gaan gewoon door, maar dan met wat belangstellenden erbij.

THEMA-AVOND PBIS

Positive Behavour Intervention and Support. Of, goed gedrag kun je leren. Zien wat goed gaat, kinderen en volwassenen daarvoor complimenteren en elkaar leren wat je verwacht. En bijsturen waar nodig.

Deze positieve houding vinden wij op school belangrijk en op deze manier geven wij ons pedagogisch klimaat vorm. Op woensdag 11 oktober zal daarom onze derde thema-avond rondom dit onderwerp zijn. Alle ouder(s)/verzorger(s) zijn welkom!

OPEN AVOND, OPEN OCHTEND

Op dinsdag 19 september houden wij weer onze jaarlijkse open avond. U bent welkom vanaf 19:00 uur. U maakt kennis met enkele teamleden en ontvangt informatie over circuitonderwijs, ons pedagogisch klimaat en nog veel meer. U krijgt een mooi beeld over dat wat uw kind bij ons op school leert en ervaart. Natuurlijk kunt u de vragen stellen die u wilt en gaan wij graag met u in gesprek. U hoeft zich niet aan te melden.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om ‘s avonds langs te komen, of wilt u de school in bedrijf zien, dan bent u welkom tijdens onze eerste open ochtend van dit jaar op woensdag 27 september. Deze ochtend is verdeeld in twee rondes. De eerste ronde start om 09:00 uur, de tweede ronde start om 10:15 uur. Tijdens deze open ochtend ontvangt u dezelfde informatie als bij de open avond, maar ziet u ook waar kinderen mee bezig zijn en kunt u met ze in gesprek. Ook voor de open ochtend is het niet nodig u vooraf aan te melden.

ONTMOETINGSAVONDEN

Onze jaarlijkse ontmoetingsavonden worden altijd gepland aan het begin van het jaar. Ouder(s)/verzorger(s) van de groep ontmoeten elkaar, wisselen verhalen uit en krijgen ook nog iets te horen over het schooljaar en dat wat hun kind allemaal gaat ontdekken. Een belangrijk moment om erbij te zijn. De ontmoetingsavonden zijn dit jaar op:

  • groep 1-2, 29 augustus
  • groep 3-4, 5 september
  • groep 5-6, 6 september
  • groep 7-8, 11 september

ZOMERVAKANTIE

Vanaf 10 juli genieten wij allemaal weer van een verdiende zomervakantie. Alle kinderen en teamleden hebben er hard voor gewerkt. Ook door de inzet van ouders kunnen wij zeggen dat weer een goed jaar hebben afgesloten. Even de benen omhoog, verstand op 0 en genieten van even niets ‘moeten’. Op maandag 21 augustus zijn wij er weer. Wij wensen iedereen een hele fijne en mooie zomer toe en kom gezond weer terug!

MEANDER-THEATER GROEP 8

De schoolloopbaan in het basisonderwijs sluiten wij niet zomaar af met een musical. Groep 8 verwent ons met een heus Meander-Theater. Zij hebben goed geoefend in zang, dans en toneelspel. Dat wordt dus genieten op woensdag 5 juli. ‘s Ochtends treden deze kanjers op voor de andere kinderen van de school, ‘s avonds voor hun ouders. Wij weten zeker dat zij hun best gaan doen en er een top-prestatie geleverd gaat worden!

ZOMERFEEST

Laat de zomer maar komen! Op 28 juni organiseert de Ouderraad het jaarlijkse Zomerfeest. Het thema is dit jaar ‘Tropisch’. Aan alle kinderen, ouders en leerkrachten zal het niet liggen. Alleen het weer kan wat betreft het tropische karakter roet in het eten gooien. Maar wij blijven positief. Aan ons humeur zal het zeker niet liggen!

OPEN OCHTEND

Ook benieuwd naar circuitonderwijs? Kom langs op onze open ochtend op 7 juni aanstaande. Er worden twee rondleidingen gegeven. De eerste start om 09:00 uur, de tweede om 10:15 uur. Op deze laagdrempelige manier hoort u meer over onze school, krijgt u een rondleiding, kunt u ook uw vragen aan kinderen stellen en krijgt u aan het eind een informatiepakket mee. Aanmelden is niet nodig, loopt u gerust even binnen.

PROJECTWEKEN

Onze jaarlijkse projectweken staan weer op de agenda. Wij houden deze van 6 tot en met 16 juni. Je kunt er echt alle kanten mee op, want het thema is ‘Fantasie’. Dat worden vast en zeker fantastische weken!

AVONDVIERDAAGSE

Onze kinderen vinden het niet alleen fijn elkaar op school te ontmoeten, ook na schooltijd genieten zij daarvan. Van 30 mei tot en met 2 juni kunnen de leerlingen vanaf groep 3 weer meedoen met de Avondvierdaagse in Hoogland. Zet je beste beentje voor!

MEANDERTHEATER groep 6

In groep 1-2, groep 4, groep 6 en groep 8 treden onze kinderen op tijdens het Meander Theater. Op woensdag 22 maart is het zover voor groep 6. De kinderen geven ‘s ochtends een optreden voor de andere kinderen van de school en ‘s avonds voor hun ouder(s)/verzorger(s). Spannend dus! Thema van dit theater is ‘De Treinreis’. Dat kan dus alle kanten op, maar wel via het spoor. Wij zijn benieuwd wat er allemaal gebeurt tijdens deze reis.

15 MAART – STEMBUREAU

Op woensdag 15 maart aanstaande zetten wij de hele dag onze deur open. Wij zijn dan wederom officieel stembureau. De speelzaal is dat omgetoverd tot een officile ruimte om te stemmen. ‘s Ochtends vroeg komt de stemcommissie al voor de eerste voorbereiding en daarna gaan zij van start. Komt u uw kind brengen naar school, loopt u dan gerust even door. Maakt u gebruik van stemmen dichtbij. Ook voor buurtbewoners willen wij toegankelijk zijn en zijn ook zij van harte welkom om hun stem uit te brengen.

OPEN DAG – 10 MAART

Op 10 maart wordt de Open Dag gehouden. Vanaf 08:30 uur bent u welkom om onze school te bezoeken. U krijgt een kijkje in de keuken van onze school, er wordt uitgelegd wat voor positieve invloed het circuitonderwijs heeft op de ontwikkeling van uw kind, hoe zelfstandig uw kind onze school verlaat en wat ons pedagogisch klimaat doet met een ieder. Komt u gerust even binnen, u hoeft geen afspraak te maken! Wellicht voor u een eerste stap in de keuze van gewoon een goede basisschool! De open dag duurt tot 11:30 uur.

Voorjaarsvakantie

In februari is het alweer voorjaarsvakantie. De kinderen hebben hun rapport gekregen, een mooie afsluiting van het eerste halfjaar. Vanaf maandag 27 februari gaan de benen omhoog, mag er lekker langer in bed gelegen worden. Even uitrusten van weer weken van enorme inspanning. Verdiend dus! Op maandag 6 maart zijn wij dan weer fris genoeg om te starten op school. Gezellig jouw vrienden en vriendinnen ontmoeten. Ook niet verkeerd!

Studiedagen

Het team blijft in ontwikkeling. Daarom zijn er weer twee studiedagen gepland voor de komende periode. De eerste studiedag is op vrijdag 03 februari aanstaande, de tweede op woensdag 15 februari. De leerkrachten naar school, de kinderen zijn thuis. Je bent nooit uitgeleerd, je leert je leven lang. Dat is ons motto en daar gaan ook het team voor!