OPEN OCHTENDEN

Op zoek naar een (nieuwe) school voor uw kind? Kom dan eens langs op een van onze open ochtenden. Dit jaar worden de open ochtenden gehouden op 02 november, 07 december, 01 februari, 08 maart, 05 april, 10 mei en 07 juni. Tijdens deze open ochtend vinden telkens twee rondes plaats. Start eerste ronde is om 09:00 uur, de tweede ronde start om 10:15 uur. Verzoek is om u vooraf aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar directie.meander@meerkring.nl

Op 10 maart vindt er een stedelijke open ochtend plaats. Natuurlijk bent u ook dan van harte welkom!

Tijdens de open ochtend wordt u rondgeleid door de school. Startend bij Speelleergroep De Draakjes (kinderen van 2 – 4 jaar), via de kleuters, naar overige groepen in de school. U hoort informatie over onze school en het circuitonderwijs. Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan PBIS, ons pedagogisch klimaat, waar wij al jaren goede scores mee behalen. Tijdens de rondleiding komt u ook in contact met kinderen die u vanuit hun ervaring vertellen over het circuitonderwijs en de weektaak. Ook uw vragen kunt u stellen. Kortom, u gaat naar huis met heel veel informatie, ook op papier.

U bent van harte welkom tijdens onze open ochtend(en), wij zien u graag.

Wilt u een keer een individuele afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, dan is dat ook mogelijk. Neemt u daarvoor telefonisch contact op via 033-4562099.

UNDER CONSTRUCTION!

U bekijkt nu de site van onze school. Als u goed kijkt, dan ziet u dat niet alles meer up-to-date is. Dat heeft een reden: wij zijn druk bezig om een nieuwe site te bouwen. De jaarkalender en activiteiten zijn in ieder geval actueel. Ook de data van de open dagen zijn correct. U bent en blijft welkom bij ons!

Nog ruimte?

Wij zijn een school met een groeiend leerlingenaantal. Dit betekent soms dat wij ‘vol’ zitten doordat er veel leerlingen in een jaar zitten. Op dit moment geldt dat voor groep 2. Als u belangstelling heeft voor een plek voor uw zoon/dochter in een ander leerjaar, dan is van tevoren niet direct duidelijk of er plek is. Dit bepalen wij pas na een gesprek met u en informatie die wij ook ontvangen van de toeleverende school. Alles heeft te maken met mogelijke zorg die in een groep zit en de zorg die uw zoon/dochter zou moeten hebben. Wij willen graag iedereen de aandacht geven die hij/zij verdient. Als dat niet lukt moeten wij hier ook eerlijk over zijn. Het is altijd goed om met elkaar hierover in gesprek te zijn.

OPEN OCHTEND

Ook in de maand januari hebben wij weer een open ochtend voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar een school voor hun kind. En wel op woensdag 24 janauri. Er worden die ochtend twee rondes gehouden waaraan u vrij kunt deelnemen. De eerste ronde start om 09:00 uur, de tweede ronde start om 10:15 uur. U hoeft zich niet aan te melden.

Tijdens de open ochtend hoort u meer over onze school, onze manier van onderwijs en ons pedagogisch klimaat. Natuurlijk gaan wij ook de school in. Te beginnen bij ‘voorschool De Draakjes’. Deze vorm van peuterspeelzaal van SKA-kinderopvang is in onze school gevestigd en met hen is een intensieve samenwerking. Van daaruit gaan wij verder kijken in de school en kunt u ook in gesprek met kinderen. Zij zijn uiteindelijk de gebruikers en kunnen u precies vertellen wat zij van onze school vinden. Vergeet dan niet om ook vragen aan de kinderen te stellen, zij beantwoorden ze graag.

OPEN LESSEN EIGEN OUDERS

Openheid vinden wij belangrijk. Daarom organiseren wij ieder jaar open lessen voor eigen ouder(s)/verzorger(s). Dit jaar zijn deze gepland op woensdag 25 en vrijdag 27 oktober aanstaande in de ochtend. Iedere ochtend vinden er twee rondes waarop ouder(s)/verzorger(s) kunnen intekenen. De lessen gaan gewoon door, maar dan met wat belangstellenden erbij.

THEMA-AVOND PBIS

Positive Behavour Intervention and Support. Of, goed gedrag kun je leren. Zien wat goed gaat, kinderen en volwassenen daarvoor complimenteren en elkaar leren wat je verwacht. En bijsturen waar nodig.

Deze positieve houding vinden wij op school belangrijk en op deze manier geven wij ons pedagogisch klimaat vorm. Op woensdag 11 oktober zal daarom onze derde thema-avond rondom dit onderwerp zijn. Alle ouder(s)/verzorger(s) zijn welkom!

OPEN AVOND, OPEN OCHTEND

Op dinsdag 19 september houden wij weer onze jaarlijkse open avond. U bent welkom vanaf 19:00 uur. U maakt kennis met enkele teamleden en ontvangt informatie over circuitonderwijs, ons pedagogisch klimaat en nog veel meer. U krijgt een mooi beeld over dat wat uw kind bij ons op school leert en ervaart. Natuurlijk kunt u de vragen stellen die u wilt en gaan wij graag met u in gesprek. U hoeft zich niet aan te melden.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om ’s avonds langs te komen, of wilt u de school in bedrijf zien, dan bent u welkom tijdens onze eerste open ochtend van dit jaar op woensdag 27 september. Deze ochtend is verdeeld in twee rondes. De eerste ronde start om 09:00 uur, de tweede ronde start om 10:15 uur. Tijdens deze open ochtend ontvangt u dezelfde informatie als bij de open avond, maar ziet u ook waar kinderen mee bezig zijn en kunt u met ze in gesprek. Ook voor de open ochtend is het niet nodig u vooraf aan te melden.

ONTMOETINGSAVONDEN

Onze jaarlijkse ontmoetingsavonden worden altijd gepland aan het begin van het jaar. Ouder(s)/verzorger(s) van de groep ontmoeten elkaar, wisselen verhalen uit en krijgen ook nog iets te horen over het schooljaar en dat wat hun kind allemaal gaat ontdekken. Een belangrijk moment om erbij te zijn. De ontmoetingsavonden zijn dit jaar op:

  • groep 1-2, 29 augustus
  • groep 3-4, 5 september
  • groep 5-6, 6 september
  • groep 7-8, 11 september

ZOMERVAKANTIE

Vanaf 10 juli genieten wij allemaal weer van een verdiende zomervakantie. Alle kinderen en teamleden hebben er hard voor gewerkt. Ook door de inzet van ouders kunnen wij zeggen dat weer een goed jaar hebben afgesloten. Even de benen omhoog, verstand op 0 en genieten van even niets ‘moeten’. Op maandag 21 augustus zijn wij er weer. Wij wensen iedereen een hele fijne en mooie zomer toe en kom gezond weer terug!

MEANDER-THEATER GROEP 8

De schoolloopbaan in het basisonderwijs sluiten wij niet zomaar af met een musical. Groep 8 verwent ons met een heus Meander-Theater. Zij hebben goed geoefend in zang, dans en toneelspel. Dat wordt dus genieten op woensdag 5 juli. ’s Ochtends treden deze kanjers op voor de andere kinderen van de school, ’s avonds voor hun ouders. Wij weten zeker dat zij hun best gaan doen en er een top-prestatie geleverd gaat worden!

ZOMERFEEST

Laat de zomer maar komen! Op 28 juni organiseert de Ouderraad het jaarlijkse Zomerfeest. Het thema is dit jaar ‘Tropisch’. Aan alle kinderen, ouders en leerkrachten zal het niet liggen. Alleen het weer kan wat betreft het tropische karakter roet in het eten gooien. Maar wij blijven positief. Aan ons humeur zal het zeker niet liggen!

OPEN OCHTEND

Ook benieuwd naar circuitonderwijs? Kom langs op onze open ochtend op 7 juni aanstaande. Er worden twee rondleidingen gegeven. De eerste start om 09:00 uur, de tweede om 10:15 uur. Op deze laagdrempelige manier hoort u meer over onze school, krijgt u een rondleiding, kunt u ook uw vragen aan kinderen stellen en krijgt u aan het eind een informatiepakket mee. Aanmelden is niet nodig, loopt u gerust even binnen.

PROJECTWEKEN

Onze jaarlijkse projectweken staan weer op de agenda. Wij houden deze van 6 tot en met 16 juni. Je kunt er echt alle kanten mee op, want het thema is ‘Fantasie’. Dat worden vast en zeker fantastische weken!

AVONDVIERDAAGSE

Onze kinderen vinden het niet alleen fijn elkaar op school te ontmoeten, ook na schooltijd genieten zij daarvan. Van 30 mei tot en met 2 juni kunnen de leerlingen vanaf groep 3 weer meedoen met de Avondvierdaagse in Hoogland. Zet je beste beentje voor!

MEANDERTHEATER groep 6

In groep 1-2, groep 4, groep 6 en groep 8 treden onze kinderen op tijdens het Meander Theater. Op woensdag 22 maart is het zover voor groep 6. De kinderen geven ’s ochtends een optreden voor de andere kinderen van de school en ’s avonds voor hun ouder(s)/verzorger(s). Spannend dus! Thema van dit theater is ‘De Treinreis’. Dat kan dus alle kanten op, maar wel via het spoor. Wij zijn benieuwd wat er allemaal gebeurt tijdens deze reis.

15 MAART – STEMBUREAU

Op woensdag 15 maart aanstaande zetten wij de hele dag onze deur open. Wij zijn dan wederom officieel stembureau. De speelzaal is dat omgetoverd tot een officile ruimte om te stemmen. ’s Ochtends vroeg komt de stemcommissie al voor de eerste voorbereiding en daarna gaan zij van start. Komt u uw kind brengen naar school, loopt u dan gerust even door. Maakt u gebruik van stemmen dichtbij. Ook voor buurtbewoners willen wij toegankelijk zijn en zijn ook zij van harte welkom om hun stem uit te brengen.

OPEN DAG – 10 MAART

Op 10 maart wordt de Open Dag gehouden. Vanaf 08:30 uur bent u welkom om onze school te bezoeken. U krijgt een kijkje in de keuken van onze school, er wordt uitgelegd wat voor positieve invloed het circuitonderwijs heeft op de ontwikkeling van uw kind, hoe zelfstandig uw kind onze school verlaat en wat ons pedagogisch klimaat doet met een ieder. Komt u gerust even binnen, u hoeft geen afspraak te maken! Wellicht voor u een eerste stap in de keuze van gewoon een goede basisschool! De open dag duurt tot 11:30 uur.

Voorjaarsvakantie

In februari is het alweer voorjaarsvakantie. De kinderen hebben hun rapport gekregen, een mooie afsluiting van het eerste halfjaar. Vanaf maandag 27 februari gaan de benen omhoog, mag er lekker langer in bed gelegen worden. Even uitrusten van weer weken van enorme inspanning. Verdiend dus! Op maandag 6 maart zijn wij dan weer fris genoeg om te starten op school. Gezellig jouw vrienden en vriendinnen ontmoeten. Ook niet verkeerd!

Studiedagen

Het team blijft in ontwikkeling. Daarom zijn er weer twee studiedagen gepland voor de komende periode. De eerste studiedag is op vrijdag 03 februari aanstaande, de tweede op woensdag 15 februari. De leerkrachten naar school, de kinderen zijn thuis. Je bent nooit uitgeleerd, je leert je leven lang. Dat is ons motto en daar gaan ook het team voor!

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom wordt er veel voorgelezen. Ook bij ons op school. Het prikkelt de fantasie van kinderen; zij vormen zich een beeld van het verhaal dat zij horen. Daarom doen wij ook mee aan de Nationale Voorleesdagen die starten op woensdag 25 januari aanstaande. Lekker (laten) voorlezen. Een gezellige activiteit voor iedereen!

Kerstvakantie

Na hard zwoegen is het goed rusten. Dat geldt ook voor de kinderen en leerkrachten van onze school. Wij gaan dit doen tijdens de kerstvakantie. De eerste vakantiedag valt op maandag 26 december, de laatste op vrijdag 6 januari. Lekker even niets, de benen omhoog bij de kerstboom, genieten van gezelligheid thuis. n, niet te vergeten, nuttigen wij natuurlijk tijdens deze vakantie een heerlijke oliebol of appelflap! Wij wensen iedereen veel rust en voor 2017 veel gezondheid toe!

Kerstviering 2016

En wat doet een openbare school aan kerst? Wij vieren dit gezellig met alle kinderen tijdens onze kerstviering op donderdagochtend voor de kerstvakantie. Alle groepen treden voor elkaar op in een sfeer die recht doet aan het moment in het jaar en aan ons pedagogisch klimaat. Kinderen met speciale talenten treden misschien wel individueel op, anderen treden op met de hele klas tijdens een lied of dansje. Wij maken er iets moois van!

Kerstdiner 2016

Op woensdag 21 december komen alle kinderen ’s avonds gezellig weer naar school. Wij hebben dan ons jaarlijkse kerstdiner. Mooie kleding, mooi gekapte haren, gespannen gezichten en de heerlijkste gerechten. Maar bovenal een gezellig samenzijn. Daar gaat het om, dat vinden wij belangrijk. Wie in de klas een muzikale bijdrage kan leveren mag dat zeker doen. Zo wordt het een nog mooier en gezelliger diner. Het kerstkoor van groep 6 zal zeker ook centraal een bijdrage leveren. Zingen voor en mt elkaar. Wij maken er weer een gezellige avond van!

OPEN OCHTEND

Op woensdag 23 november is wederom een open ochtend gepland voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar gewoon een goede basisschool voor hun kind(eren). Om 09:00 uur start de eerste rondleiding, om 10:15 uur bent u van harte welkom tijdens de tweede ronde. U maakt kennis met het team, u hoort meer over circuitonderwijs en onze pedagogische aanpak en u kunt een kijkje in de klas krijgen. Natuurlijk is er alle tijd voor het stellen van vragen. Aan het eind van de rondleiding gaat u naar huis met veel indrukken en een enveloppe met informatie die u thuis verder kunt lezen.

Voor onze open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. Komt u gerust binnen, u bent van harte welkom!

OPEN OCHTEND

Op woensdag 23 november is wederom een open ochtend gepland voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar gewoon een goede basisschool voor hun kind(eren). Om 09:00 uur start de eerste rondleiding, om 10:15 uur bent u van harte welkom tijdens de tweede ronde. U maakt kennis met het team, u hoort meer over circuitonderwijs en onze pedagogische aanpak en u kunt een kijkje in de klas krijgen. Natuurlijk is er alle tijd voor het stellen van vragen. Aan het eind van de rondleiding gaat u naar huis met veel indrukken en een enveloppe met informatie die u thuis verder kunt lezen.

Voor onze open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. Komt u gerust binnen, u bent van harte welkom!

OPEN OCHTEND

Op woensdag 23 november is wederom een open ochtend gepland voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar gewoon een goede basisschool voor hun kind(eren). Om 09:00 uur start de eerste rondleiding, om 10:15 uur bent u van harte welkom tijdens de tweede ronde. U maakt kennis met het team, u hoort meer over circuitonderwijs en onze pedagogische aanpak en u kunt een kijkje in de klas krijgen. Natuurlijk is er alle tijd voor het stellen van vragen. Aan het eind van de rondleiding gaat u naar huis met veel indrukken en een enveloppe met informatie die u thuis verder kunt lezen.

Voor onze open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. Komt u gerust binnen, u bent van harte welkom!

OPEN AVOND

Op dinsdag 15 november houden wij onze Open Avond. Belangstellenden zijn van harte welkom. De avond start om 19:00 uur en zal tot ongeveer 20:30 uur duren.

Tijdens deze avond ontmoet u leerkrachten en directie. U krijgt meer te horen over Circuitonderwijs, onze schoolbrede aanpak gedrag en het pedagogisch klimaat. Belangrijke elementen in onze school. Aan het eind ontvangt u ook nog een informatiepakket.

Aanmelden voor de avond is niet nodig. Bent u niet in de gelegenheid om te komen, dan zijn er dit jaar nog meer open ochtenden waarin u welkom bent. Deze worden gehouden op 23-11-2016, 25-01-2017, 10-03-2017, 29-03-2017, 10-05-2017 en 07-06-2017. Ook voor de open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. De eerste rondleiding start om 09:00 uur, de tweede rondleiding start om 10:15 uur. Buiten deze open inloopmomenten is het ook mogelijk om een individuele afspraak te maken. Daarvoor kunt u altijd bellen naar 033-4562099.

U bent van harte welkom!

OPEN AVOND

Op dinsdag 15 november houden wij onze Open Avond. Belangstellenden zijn van harte welkom. De avond start om 19:00 uur en zal tot ongeveer 20:30 uur duren.

Tijdens deze avond ontmoet u leerkrachten en directie. U krijgt meer te horen over Circuitonderwijs, onze schoolbrede aanpak gedrag en het pedagogisch klimaat. Belangrijke elementen in onze school. Aan het eind ontvangt u ook nog een informatiepakket.

Aanmelden voor de avond is niet nodig. Bent u niet in de gelegenheid om te komen, dan zijn er dit jaar nog meer open ochtenden waarin u welkom bent. Deze worden gehouden op 23-11-2016, 25-01-2017, 10-03-2017, 29-03-2017, 10-05-2017 en 07-06-2017. Ook voor de open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. De eerste rondleiding start om 09:00 uur, de tweede rondleiding start om 10:15 uur. Buiten deze open inloopmomenten is het ook mogelijk om een individuele afspraak te maken. Daarvoor kunt u altijd bellen naar 033-4562099.

U bent van harte welkom!

OPEN AVOND

Op dinsdag 15 november houden wij onze Open Avond. Belangstellenden zijn van harte welkom. De avond start om 19:00 uur en zal tot ongeveer 20:30 uur duren.

Tijdens deze avond ontmoet u leerkrachten en directie. U krijgt meer te horen over Circuitonderwijs, onze schoolbrede aanpak gedrag en het pedagogisch klimaat. Belangrijke elementen in onze school. Aan het eind ontvangt u ook nog een informatiepakket.

Aanmelden voor de avond is niet nodig. Bent u niet in de gelegenheid om te komen, dan zijn er dit jaar nog meer open ochtenden waarin u welkom bent. Deze worden gehouden op 23-11-2016, 25-01-2017, 10-03-2017, 29-03-2017, 10-05-2017 en 07-06-2017. Ook voor de open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. De eerste rondleiding start om 09:00 uur, de tweede rondleiding start om 10:15 uur. Buiten deze open inloopmomenten is het ook mogelijk om een individuele afspraak te maken. Daarvoor kunt u altijd bellen naar 033-4562099.

U bent van harte welkom!

Open Ochtend

Op woensdag 26 oktober is wederom een open ochtend gepland voor ouder(s)/verzorger(s) die op zoek zijn naar gewoon een goede basisschool voor hun kind(eren). Om 09:00 uur start de eerste rondleiding, om 10:15 uur bent u van harte welkom tijdens de tweede ronde. U maakt kennis met het team, u hoort meer over circuitonderwijs en onze pedagogische aanpak en u kunt een kijkje in de klas krijgen. Natuurlijk is er alle tijd voor het stellen van vragen. Aan het eind van de rondleiding gaat u naar huis met veel indrukken en een enveloppe met informatie die u thuis verder kunt lezen.

Voor onze open ochtend hoeft u zich niet aan te melden. Komt u gerust binnen, u bent van harte welkom!